CrossFit Games Open 2019-2020

Minden évben megrendezésre kerül a CrossFit Games, vagyis a CrossFittesek világbajnoksága. Ennek az első selejtezője a CrossFit Games Open, ahol mindenki részt vehet aki CrossFit-ezik, a világ összes részéről.

/// De mit is pontosan ez a selejtező?

5 héten keresztül minden csütörtökön közzé tesznek egy új gyakorlatot (WOD-ot) Ezután 4 nap áll rendelkezésére mindenkinek, hogy a legjobbját nyújtsa és feltöltse az eredményét az OPEN weboldalára (www.games.crossfit.com) 5 hét 5 gyakorlat. Ebből az öt eredményből áll majd végül össze a végső eredményünk és így látjunk majd a végső helyezetünket is, mert ugyanis minden résztvevő megjelenik majd a hivatalos oldalon és láthatja a több százezer emberrel összehasonlított eredményét.

 

Minden Wod-ot két kategóriában hoznak nyilvánosságra, Rx és Scaled. Az RX a nehezebb és kifejezetten a versenyzőknek készült hogy megmérettesse őket, a Scaled kategória “könnyített” gyakorlatokat és kisebb súlyokat jelent. Ez való minden olyat atlétának akinek nem célja a világbajnokságra kijutni, szóval úgy az emberek 99.9 %-nak. (Tavaly 429,157 ember vett részt az openen) Természetesen ez nem jelenti azt hogy ha tudjuk nem csinálhatjuk előírtan a gyakorlatokat, sőt érdemes is megpróbálni ha úgy érezzük képesek vagyunk rá. 

 

/// Ez elég nehéznek/rémisztőnek hangzik, és amúgy sem vagyok se versenyző és nem is CrossFittezem régóta, nem hinném hogy ez Nekem való…

DE, ez Neked való. Nemcsak hogy a világ összes CrossFitt termében ez a legjobban várt 5 hét az emberek között, emellett hatalmas móka is. Mint minden edzést, ezt is mindenki végig tudja csinálni és egy igazi versenyhangulat alakul ki. Képzeld el amikor az egész terem neked szurkol amikor te vagy soron, vagy épp te szurkolsz a többieknek amikor épp nem a te köröd van. Ez leírhatatlan érzés és mindenkinek egyszer meg kell tapasztalnia így mindenképp bátorítunk hogy gyere és csináld végig velünk ezt a szuper 5 hetes programot.

 

/// Mikor is kezdődik ez pontosan?

Week 1 – Október 10

Week 2 – Október 17 

Week 3 – Október 24

Week 4 – Október 31

Week 5 – November 7

 

/// Hol tudok feliratkozni

Ez az esemény weboldalán (https://open.crossfit.com/) lehetséges.

 

Egy kis kedvcsinálónak érdemes megnézni az alábbi videót: https://www.youtube.com/watch?v=9WgHkkMobtg

3…2…1…GO!!!